Translate this blog in your language

sâmbătă, 20 aprilie 2013

Ganduri de la Sibiu. Podul minciunilor si multa DRAGOSTE




Ce energie frumoasa e aici. O mica vizita prin centrul cultural al Romaniei m-a ajutat sa ma deconectez de viata aglomerata, rapida si haotica din Bucuresti. 

M-am trezit cu un oftat după dragoste. Ce frumos este când iubești și te dăruiești și mai ales când ești la rândul tău iubit și toate astea indiferent de câți bani avem în buzunar ca pana la urma ne putem iubi și pe o banca în parc iar natura sa ne fie martor la acest eveniment....eeehhhhh...asta este RAIUL
Dar ce înseamnă societatea din ziua de azi....Uitam sa ne mai pierdem…..Uitam sa mai iubim, Uitam sa ne mai lăsam iubiți…. și umplem aceste locuri sacre cu MULTA FRICA!

 Inflorițideveniți cei mai buni, descoperiți cine suntețisimțiți-va bine cu voi înșivă“.  Întâlnesc din ce în ce mai des acest mod de gândire la persoane diferite, și toate nu fac decât sa-și construiască o SUPER CARAPACE, sa evolueze singure și sa-și închidă suferința ce au dobândit-o de-a lungul vieții în propriul suflet. Aleg sa-și ascundă frustrările, sa devina altceva.... altcineva considerând ca asa este mai bine, alegând sa-și păstreze suferințele iar în momentul care viata le “ doboară” pentru un mic moment, aceste suferințe sa reapară chiar cu o intensitate mai puternica, și tot asa învârtindu-se într-un cerc pana când aleg sa rezolve aceste probleme și abia atunci pot gusta viata cu adevarat pentru ca asta trebuie, sa ne lăsam surprinși de viata, întrucât A TRAI sau a te îndrăgosti  înseamnă a lăsa sa cada toate zidurile, a lăsa garda jos, a nu te mai preocupa de sine și a accepta ca celalalt sa devina centrul lumii tale interioare.  Pentru a se face simțit  sentimentul are nevoie ca noi sa ne desprindem de noi înșine, sa fim pregătiți sa ne lăsăm invadați de celalalt.

„Ce face? Ce gândește ? Unde este?“ Întrebări imposibile dacă suntem plini de sine. Si, de altfel, cum sa acceptam sa ne pierdem suveranitatea, stăpânirea de sine, într-un univers în care necesitatea de a fi cel mai bun este mereu pusa pe primul plan? Pentru unii, a-și asuma riscul de a fi respinși de cel sau cea de care sunt îndrăgostiți este de neconceput. Ei prefera sa fie iubiți decât sa se îndrăgostească  atât de mult le este frica sa nu depindă de celalalt, sa fie uitați sau detestați încât dragostea le pare un sentiment periculos. Ei aleg deci sa treacă peste el și compensează cum pot – de exemplu, investind și urcând în ierarhia muncii.

Suntem analfabeți emoțional, trăim într-o societate în care învățam sa ne supunem și sa ne arătăm puternici pentru a putea supune. Eu simt ca nu mai am nevoie de aceasta masca deoarece lupta dintre rațional și emoții m-a măcinat prea multi ani. Sunt mult mai fericit când îmi accept emoțiile și îmi folosesc și rațiunea în consecință. Inteligenta nu este doar măsurarea IQ-ului, ar fi atât de ușor dacă simpla cultura generala ne-ar rezolva toate problemele în viata. Va propun sa va faceți timp și pentru voi și sa faceți cunoștință cu voi înșivă.  Copilăria,  educația și societatea sigur și-au lăsat amprentele, însă cu siguranță va veți iubi mai mult când o sa va descoperiți asa cum sunteți nu cum ați fost învățați ca trebuie sa fiți. Aveți încredere în voi, dar mai ales în emoțiile, trăirile și sentimentele voastre.

Lăsați-va topita gheata, desprindeți-va de tot ce a fost pana acum, ați învățat din toată suferința voastră, ați experimentat iar acum e timpul sa eliberați aceste suferințe și sa RENAȘTEȚI, pentru ca practic asta este de fapt “renașterea” (biblic vorbind)



vom iubi şi vom fi liberi




 \


2 comentarii:

  1. Foarte frumos! bravo
    sa fie cum iti doresti totul, eliberare maxima :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Bine punctat Podul minciunilor si muuuulta dragoste. :( Iti doresc din suflet sa ai putere sa fii TU si sa ai parte de o 'dragoste ce nu trebuie pazita'... :* Ancuta

    RăspundețiȘtergere